Facturen via ClubCollect maakt iDeal betalingen mogelijk

08 juli 2019


De afgelopen tijd is het bestuur druk bezig geweest met uitzoeken hoe we bepaalde zaken kunnen verbeteren. Betalingen voor lessen, clinics en de BBQ deden we met Tikkies, maar dat blijft toch niet helemaal hoe het hoort. Contributie innen is iets dat ook altijd veel tijd kost. Om dat op te lossen gaan we vanaf deze zomer samenwerken met ClubCollect. Zij hebben een systeem ontwikkeld dat een aantal dingen automatiseert zoals het versturen van betaalverzoeken. Dit systeem is helemaal geïntegreerd met de KNLTB.Club-omgeving en daarmee met onze ledenadministratie, website/app en de achterkant van het systeem. Hierdoor kunnen we met de symbolische druk op de knop n ook betaalverzoeken aanmaken en versturen. Voor zowel de club als de leden zijn er veel voordelen. 

Wat gaat er veranderen?
ClubCollect is geen incassobureau, maar een ondersteunend middel voor onze club om ervoor te zorgen dat factureren, betalen en contributie innen makkelijker gaat.

  • Aan het begin van het seizoen ontvangt ieder lid een betaalverzoek via e-mail, sms en/of per post. Hierin staat een link waarmee je op jouw persoonlijke betaalpagina komt.
  • Op deze pagina maak je een betaalkeuze: hier kan je kiezen tussen betalen in termijnen en om de gehele contributie ineens te betalen.
  • Als je ineens betaalt heb je de keuze tussen een betaling via iDEAL en via automatische incasso.
  • Bij de keuze om in termijnen te betalen gaan de betalingen altijd via automatische incasso en wordt er een kleine administratieve bijdrage in rekening gebracht. Voorafgaand aan iedere afschrijving krijg je een aankondiging zodat je altijd netjes op de hoogte bent en ervoor kan zorgen dat er voldoende saldo op je rekening staat.
  • Op de betaalpagina kun je altijd de te betalen factuur afdrukken of downloaden. Ook kun je een e-ticket aanmaken als je denkt dat er iets niet klopt. Dan zien wij ook gelijk waar je vraag over gaat en kunnen we eventueel corrigeren.

Er zullen enkele persoonsgegevens zoals je adres, e-mailadres en telefoonnummer worden gedeeld met ClubCollect. Dit is nodig om de betaalverzoeken te kunnen versturen. De persoonsgegevens zullen nooit worden verspreid of worden gebruikt voor commerciële doeleinden en zijn alleen zichtbaar voor de penningmeester. Het delen van de persoonsgegevens zal geheel conform de vereisten zijn onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens (artikel 8 onder b Wbp).

Wij zijn erg blij met deze stap in de goede richting. Voor meer informatie kunnen jullie terecht op www.clubcollect.com/nl/members. Als jullie hier vragen over hebben, kunnen jullie de penningmeester altijd even benaderen. Ook als er tijdens het werken met ClubCollect vragen zijn staan zowel de penningmeester als ClubCollect hier altijd voor open.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 344 651 200

TC Varik-Heesselt

Gerestraat 1 A
4063 CN Heesselt