Jeugd gaat starten met TOF Tennis

19 mei 2022


Met ingang van het nieuwe lesblok start onze jeugd met TOF Tennis. Als het goed bevalt, breiden we het steeds verder uit  in overleg met de jeugdleden, trainer Alban en de betrokken ouders.  

Wat is TOF Tennis?
TOF Tennis staat voor Tennis Ontwikkelings Fases en is een programma dat kinderen stimuleert en motiveert om meer met tennis te doen! De tennisorganisatie achter TOF Tennis en onze vereniging doen zo meer dan alleen het faciliteren van tennislessen! Samen willen wij een totaal programma bieden waarbij we een inspirerende tennisomgeving creëren waarbij de speler centraal staat.

De kinderen werken met een spelerskaart waarvan het de bedoeling is dat ze deze aan hun tennistas bevestigen en altijd meenemen naar trainingen en wedstrijden. Op deze kaart staan de fases omschreven die ze in een bepaalde kleur moeten doorlopen. Zo krijgen ouders een goed inzicht in de tennis ontwikkeling van hun zoon/dochter. De trainers of de kinderen vinken de fases aan als de vaardigheid volgens de speler-ontwikkelings-matrix in deze fase voldoende is. Op deze manier krijgen de kinderen voldoende uitdagingen, meer de regie over hun eigen ontwikkeling en worden zo meer betrokken bij hun sport. Het zal de kinderen enthousiast maken om (zelfstandig) extra te gaan oefenen om fases te doorlopen. 

Op de achterzijde van de kaart kunnen de kinderen met een watervaste stift aanvinken hoeveel lessen zij hebben bijgewoond, hoeveel wedstrijden ze hebben gespeeld en hoe vaak ze hebben geoefend/vrij getennist. Bovendien is het ontwerp van de kaart op een aansprekende manier vormgegeven en maken ze deze persoonlijk door hun eigen naam op de kaart te schrijven.

Op en rond de baan hangen TOF Tennis visuals met hetzelfde ontwerp als de spelerskaarten. Deze visuals dragen bij aan interactie tussen speler en trainer. Bij alle TOF Tennis visuals staat de ontwikkeling centraal!

Kijk voor meer informatie op www.toftennis.nl  

Alban gaat als trainer nu starten met de spelerskaarten. In de loop van het jaar wordt mogelijk het TOF Tennis pakket verder uitgebreid binnen onze vereniging. Vragen of meer info hierover kun je stellen aan ons bestuurslid Jeugd, Kim Bron.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 344 651 200

TC Varik-Heesselt

Gerestraat 1 A
4063 CN Heesselt

KVK-nummer

40156710