Onderlinge competitie 2020: opzet en regels

22 februari 2020


Na het grote succes vorig jaar gaan we ook dit jaar weer een onderlinge TCVH-competitie organiseren. Aanmelding kan via het online aanmeldformulier. Daarna is aanmelding alleen mogelijk na instemming van de wedstrijdleiding, bereikbaar via [email protected]
 
*** met oog op de maatregelen rond de coronacrisis, kiezen we ervoor de start van de onderlinge competitie voorlopig nog uit te stellen. We gaan op zijn vroegst begin juni van start. Meld je al wel vast aan! ***
 
De opzet en belangrijkste spelregels:
 • Iedereen schrijft zich individueel in. We vragen een bijdrage van EUR 5 per deelnemer voor tennisballen en prijzen. Inschrijving staat alleen open voor leden van Tennisclub Varik-Heesselt.
 • We spelen in dubbels met iedere keer wisselende samenstelling. De dubbels worden ingepland door de competitieleider per wedstrijdronde. Je speelt dus steeds met een ander, maar ook zo veel mogelijk tegen andere tegenstanders. Je hoeft dus niet zelf naar een partner te zoeken. Mannen en vrouwen van alle leeftijdcategorieën en speelsterkten worden gemengd. De competitieleider streeft naar leuke partijen voor alle deelnemers.
 • Er wordt gespeeld in de samenstellingen HerenDubbel, DamesDubbel of GemengdDubbel. Normaal gesproken speelt iedereen maximaal 1 wedstrijd per speeldag/ronde. Uitzondering vormen spelers die zeer beperkt beschikbaar zijn. Deze kunnen ook voor twee wedstrijden op één speeldag worden ingedeeld.
 • Dit jaar gaan we ook een aantal wedstrijden Enkelspel (HerenEnkel, DamesEnkel) indelen voor deelnemers die dat aangeven bij aanmelding. Dit is dus zeker niet verplicht en het vormt ook geen aparte categorie. Punten in enkelspel tellen gewoon mee in je gemiddelde ranking.
 • De wedstrijden duren 60 minuten precies, met daartussen 10 minuten voor afronden vorige wedstrijd, vegen/slepen en inspelen. We spelen volgens standaard tennistelling in sets. Bij gelijke stand (6-6) wordt de set uitgespeeld via een standaard tie-break (tot 7 punten). Na het tijdsignaal mag de laatste game nog worden uitgespeeld, met dien verstande dat bij 40-40 ("deuce") om het winnende punt wordt gespeeld. Wie dat punt wint, wint de game (ook als er geen twee punten verschil is). 
 • Iedere gewonnen, voltooide set levert 3 punten. Voor de onvoltooide set krijgt de partij die voorstaat 2 punten. Staat het gelijk in games, dan krijgt iedere partij 1 punt voor die set. De dubbelpartners krijgen ieder dezelfde hoeveelheid punten toegekend voor de wedstrijd die ze samen hebben gespeeld.
 • Iedereen verzamelt individueel punten op grond van de behaalde resultaten. Na iedere ronde wordt een tussenstand gepubliceerd op de website. De punten worden omgerekend naar gemiddelde score per wedstrijd, zodat ook mensen kunnen meedoen, die minder wedstrijden kunnen spelen. Voor het kampioenschap geldt wel een ondergrens van minimaal 6 gespeelde wedstrijden. 
 • De persoon met de hoogste score wordt gekroond tot clubkampioen in 2 categorieën: Heren en Dames 
 • De speeldagen staan hieronder. De speelschema's worden in fases gemaakt. Voordat de nieuwe schema's worden gemaakt, krijgt iedereen gelegenheid zijn beschikbaarheid bij te werken en verhinderingen door te geven. Daar houdt de competitieleider zoveel mogelijk rekening mee. Nadat wedstrijden ingepland zijn, kunnen verhinderingen alleen nog per email doorgegeven worden aan de competitieleider ([email protected]) en moet er sprake zijn van zwaarwegende redenen.
 • We spelen op vaste speeldagen, namelijk donderdagavond en zondagmiddag. Iedere keer zijn er 5-6 wedstrijden gepland op beide banen. Op donderdag van 19.00-20.00 uur / 20.10-21.10 uur / 21.20-22.20 uur. Op zondag 14.00-15.00 uur / 15.10-16.10 uur / 16.20-17.20 uur. 
 • Op die avond en middag is ook de kantine geopend, dus kom ook gezellig kijken naar de wedstrijden. En laat weten bij je aanmelding als je af en toe wel een bardienst kunt draaien.
 • Tijdens de competitie worden beide banen gebruikt en gereserveerd voor de competitie en is vrij tennis dus niet mogelijk. 
 • De competitie wordt afgerond op zondag 27 oktober, waarin de uiteindelijke clubkampioenen worden bepaald en gekroond tijdens de ALV, zowel bij de heren als de dames. 
 • Bij discussies beslist de competitiecommissie onder leiding van competitieleider Gerrit Jan Schoenmaker, bereikbaar via [email protected]. De competitiecommissie bestaat verder uit Barry Haaksman en Freek van 't Ooster. 
 • Inschrijving is geopend tot 22 maart, daarna alleen nog na toesteming competitieleiding. 

Speeldagen zijn

 • fase 1: VERVALLEN
 • fase 2: VERVALLEN 
 • fase 3: 4, 7, 11, 14, 18, 21, 25, 28 juni, 2 en 5 juli,

dan een zomerpauze tot na ons open toernooi en dan

 • fase 4: 24, 27 september / 1, 4, 8, 11, 15, 18, 22, 25 oktober

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 344 651 200

TC Varik-Heesselt

Gerestraat 1 A
4063 CN Heesselt