Tennisbanen weer open, ook voor dubbelspel

21 mei 2020


Onze tennisbanen zijn weer open voor leden, mits wij de nodige voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Als bestuur rekenen we erop dat jullie je aan deze maatregelen houden. Wij volgen daarbij de landelijke richtlijnen. Als die veranderen, dan zullen wij dat ook weer volgen. Hou dus steeds de site in de gaten en ook de site van KNLTB met tips voor tennissers.

*** UPDATE 20 MEI ***
Per 1 juni worden de corona-maatregelen verder versoepeld. Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gisteravond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen. Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, 4 spelers op een baan is bij vrij spelen toegestaan. De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf (liefst online) een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. Meer adviezen volgen komende week. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.
 
Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september. Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines per 1 juli weer open mogen.
 
Eerst even op hoofdlijnen wat er weer kan/mag vanaf 20 mei. Daarna volgt een uitgebreidere toelichting per onderdeel. Hopelijk blijft daarmee deze mail overzichtelijk en kun je er uit pikken wat voor jou relevant is.
 
De hoofdlijnen:
 • Vanaf maandag 11 mei zijn tennislessen op maandag- en woensdagavond weer gestart (zie hieronder). Wil je meedoen, maar nog niet aangemeld, doe dat dan snel door op deze mail te antwoorden.
 • Vanaf dinsdag 26 mei organiseren we iedere dinsdagavond vanaf 20.00 uur tossavond, maar met extra voorwaarden (zie hieronder).
 • Vrij tennissen wordt vanaf 11 mei toegestaan maar onder stricte voorwaarden (zie hieronder). Als blijkt dat leden zich hier niet aan houden, dan moeten we dit aanpassen en zal tennis alleen mogelijk zijn op vooraf vastgestelde tijden. Verpest het niet voor jezelf en ook niet voor anderen!
 • Voor alle tennisactiviteiten gelden de beschermingsmaatregelen die inmiddels algemeen bekend zijn en hieronder nog even kort worden samengevat. 
 • Terras, kantine en kleedkamers blijven gesloten. Alleen toiletten zijn toegankelijk voor noodgevallen. Hou hier rekening mee en ga thuis nog even naar toilet voor je gaat tennissen. Ontsmet toilet na gebruik (wij zetten ontsmettingsmiddelen neer). Op het terras laten we enkele stoelen staan op 1,5 meter afstand, voor het geval je toch kort moet wachten. Laat deze stoelen op hun plek staan.
 • De onderlinge competitie wordt voorlopig nog uitgesteld en start niet voor 1 juni. Zodra het kan, zullen we deze wel snel opstarten. Heb je je nog niet aangemeld, doe dat dan alsnog via dit formulier. Als de maatregelen verder worden versoepeld, willen we ook snel van start.

Regels voor (vrij) tennissen (zie ook bijgaande infographic van KNLTB):

 • De sleutel hangt weer in het bekende kastje. Wees bewust dat deze door meerdere handen gaat. Trek dus liefst handschoenen aan.
 • Voor vrij tennis geldt als norm: max 4 personen per baan (dubbelen mag weer vanaf 20 mei) 
 • Vrij tennissen kan alleen als je dat onderling hebt afgesproken. Reserveer via het aloude afhangbord bij de baan. Houd elkaar alert op de voorzorgsmaatregelen. 
 • Gebruik ALTIJD het afhangbord. Het digitale systeem werkt nog niet goed genoeg (en niet voor iedereen), dus we vallen terug op het oude afhangbord. Gezien de bezetting van de banen afgelopen jaar zou dat niet tot problemen moeten leiden. Zijn toch beide banen bezet? Blijf beleefd en hoffelijk en maak afspraken voor later. Blijf niet hangen bij de baan.
 • Geen publiek/toeschouwers. Ook niet door tennismaatjes. Kom kort voor de afgesproken tijd, ga lekker tennissen en ga direct na het tennissen naar huis.
 • Blijf thuis als jij of iemand in je directe omgeving klachten heeft, ook al lijken die nog onschuldig.
 • Hou 1,5 meter afstand aan. Ook op de baan! Geen handen schudden. Geen high fives. Niet samen op een bankje zitten. Laat een bal lopen als deze je te dicht bij je medespeler brengt Wissel van helft met de klok mee zodat je niet langs elkaar hoeft te lopen. Niet samen reizen. Allemaal tips bedoeld om elkaar ruimte te bieden om de anderhalve meter ook te respecteren.
 • Gebruik eigen materiaal. Eigen racket. Eigen ballen (markeren!). Neem eventueel eigen drinken mee naar de baan (geen kantine!). En als het kan ook eigen handschoentjes. Wij leggen een paar dozen neer, maar die zijn altijd net op als jij ze nodig hebt...
 • Was je handen voor en het spelen, nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct weg.
 • De scoreborden worden voorlopig van de baan gehaald, dus zorg dat je scherp blijft met telling!
 • Gebruik de ontsmettingsmiddelen. Denk aan deurklinken, maar ook handvaten bij banen vegen (handschoentjes aan!).
 • Voor vrij tennissen op maandag- en woensdagavond is er vanaf 19.00 maar één baan beschikbaar (ivm lessen)
 • Respecteer de RIVM/KNLTB en onze richtlijnen. Gebeurt dit niet, dan kunnen we vrij tennissen NIET meer toestaan.
Racketavond 
 • Geen vaste partner of gewoon leuk om met anderen in wisselende samenstelling te spelen? Kom dan naar de racketavond op dinsdagavond. We starten om 20.00 uur, maar anders-dan-anders is voorlopig aanmelden wel verplicht.
 • Aanmelden kan in de Whatsappgroep voor de racketavond. Barry Haaksman houdt aanmeldingen in de gaten en deelt mensen van tevoren in, zodat er niet meer dan 8 mensen tegelijk aanwezig zijn (4 mensen per baan). Volg zijn aanwijzingen stipt op.
 • Zit je nog niet in deze Whatsappgroep en wil je wellicht wél mee gaan doen? Beantwoord dan deze mail, geef je mobiele nummer door en wij voegen je toe.
 • De kantine blijft ook op racketavond gesloten. Neem dus een eigen drankje mee voor tijdens tennissen. Blijf ook nu niet onnodig hangen en ga naar huis zodra je klaar bent met tennissen.
Tennislessen
 • Vanaf 11 mei starten we met tennislessen op maandagavond en woensdagavond. Lessen/trainingen worden verzorgd door Alban Meuffels. Alban treft nog extra maatregelen op advies van de KNLTB, zodat hij als trainer ook op verantwoorde wijze zijn lessen kan verzorgen.
 • Je kunt inschrijven voor een pakket van groepslessen of privé-lessen tot aan de zomer. Zie verder het formulier. Zoals gebruikelijk kun je kiezen tussen groepsles (30 min met 2, 45 min met 3, 60 minuten met 4 personen) en individuele les.
 • Lessen worden alleen ingehaald als ze door de vereniging worden afgelast, bijv als gevolg van corona-maatregelen, slecht weer of als Alban verhinderd is
 • Nog niet aangemeld en toch zin om te lessen? Schrijf je wel zsm in via het online formulier en vermeld erbij per welke datum je kunt starten. Dan kunnen we daar met groepsindelingen rekening mee kunnen houden. Mensen die al aan Freek hebben laten weten dat ze gaan lessen via app/mail hoeven zich niet opnieuw aan te melden. 

Last but not least: deel het plezier! Contactsporten kunnen nog niet, maar tennissen mag nu weer wel. Maak mensen om je heen enthousiast om te komen tennissen en lid te worden. Vanaf 1 juni geldt weer het aantrekkelijke aanbod om zomerlid te worden. Zie voor het aanbod onze site onder Lidmaatschap.

Vragen of onduidelijkheden? Neem contact op met één van de bestuursleden of mail [email protected]

Veel plezier! Blijf opletten, voor jezelf en voor elkaar!
knltb-infograpic-corona_tennispdf.pdf

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 344 651 200

TC Varik-Heesselt

Gerestraat 1 A
4063 CN Heesselt