Tennissen in tijden van corona

13 oktober 2020


Onze tennisbanen zijn open voor leden, mits wij de nodige voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Als bestuur rekenen we erop dat jullie je aan deze maatregelen houden. Wij volgen daarbij de landelijke richtlijnen. Als die veranderen, dan zullen wij dat ook weer volgen. Hou dus steeds de site in de gaten en ook de site van KNLTB met tips voor tennissers. De KNLTB heeft de recente maatregelen vertaald naar richtlijnen voor tennis via dit bericht. Deze richtlijnen zijn op 13 oktober verder aangescherpt. Lees dit bericht.

We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Per 29 september zijn ons clubhuis en terras weer gesloten en per 14 oktober ook de kleedruimtes. Het clubhuis is wel toegankelijk, voor noodzakelijk toiletgebruik, maar ons verzoek is om hier terughoudend te gebruiken. 

Vrij tennissen (mits vooraf gereserveerd) en de trainingen op maandag kunnen doorgang vinden. Er worden géén wedstrijden meer georganiseerd, ook niet voor de onderlinge competitie, die hiermee vroegtijdig tot een einde is gekomen. 

Dubbelen (richtlijn KNLTB)

Dubbelen bij tennis en padel kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Nog even de belangrijkste richtlijnen:

 • Blijf thuis als jij of iemand in je directe omgeving klachten heeft, ook al lijken die nog onschuldig.
 • Voor alle tennisactiviteiten gelden de beschermingsmaatregelen die inmiddels algemeen bekend zijn en hieronder nog even kort worden samengevat. 
 • Terras, kantine en kleedkamers zijn gesloten. Hou hier rekening mee. Kleed je thuis om. Ga thuis nog even naar toilet voor je gaat tennissen. Ontsmet toilet voor én na gebruik (wij zetten ontsmettingsmiddelen neer). De douches zijn voorlopig buiten gebruik.
 • Op het terras staan de stoelen op 1,5 meter afstand. Laat deze stoelen op hun plek staan.

Regels voor (vrij) tennissen (zie ook bijgaande infographic van KNLTB):

 • De sleutel hangt in het bekende kastje. Wees bewust dat deze door meerdere handen gaat. Trek dus liefst handschoenen aan.
 • Vrij tennissen is toegestaan, ook in dubbelspel mits spelers onderling de 1,5 meter afstand houden. Voor vrij tennissen wel altijd vooraf een baan reserveren. Zie ook het bericht https://www.tcvh.nl/baan_reserveren. Je kunt vooraf reserveren via de app (KNLTB Clubapp -> Spelen -> Baan reserveren) of de website (inloggen op Mijn Club en baan reserveren).
 • Houd elkaar alert op de voorzorgsmaatregelen. 
 • Publiek en toeschouwers zijn niet toegestaan. Blijf dus ook niet "hangen" na de wedstrijd.
 • Hou 1,5 meter afstand aan. Ook op de baan, en zeker ook daarbuiten! Geen handen schudden. Geen high fives. Niet samen op een bankje zitten. Wissel van helft met de klok mee zodat je niet langs elkaar hoeft te lopen. Niet samen reizen. Allemaal tips bedoeld om elkaar ruimte te bieden om de anderhalve meter ook te respecteren.
 • Gebruik eigen materiaal. Eigen racket. Eigen ballen (markeren!). Neem eventueel eigen drinken mee naar de baan. En als het kan ook eigen handschoentjes. Wij leggen een paar dozen neer, maar die zijn altijd net op als jij ze nodig hebt...
 • Was je handen voor en het spelen, nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct weg.
 • Gebruik de ontsmettingsmiddelen. Denk aan scoreborden, deurklinken, maar ook handvaten bij banen vegen (handschoentjes aan)

Last but not least: deel het plezier! Tennissen is een relatief veilige sportvorm. Maak mensen om je heen enthousiast om te komen tennissen en lid te worden. Zie voor het aanbod onze site onder Lidmaatschap.

Vragen of onduidelijkheden? Neem contact op met één van de bestuursleden of mail [email protected]

Veel plezier! Blijf opletten, voor jezelf en voor elkaar!
knltb-infographic-a4-tennis-260620.pdf

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 344 651 200

TC Varik-Heesselt

Gerestraat 1 A
4063 CN Heesselt