Tennissen in tijden van corona

23 maart 2021


UPDATE 23 maart

Tot 20 april blijft in Nederland de lockdown van kracht en is dat geldt ook voor de avondklok. Tennis blijft als buitensport toegestaan en wordt verruimd. Vanaf 16 maart geldt als richtlijn weer  max. 4 personen per baan. Dit betekent dat dubbelspel dan weer is toegestaan!

Door de avondklok zijn tot en met dinsdag 30 maart de banen gesloten iedere avond vanaf 21.00 uurr. Van 31 maart tot in ieder geval 20 april geldt de avondklok vanaf 22.00 uur. Reservering van de banen is 's avonds dan ook geblokkeerd.

Voor de tennislessen geldt ook max 4 per baan (excl instructeur). Deze gaan nog steeds door, maar zijn vervroegd. Op maandag en vrijdag is daarom aan het einde van de middag en in de vooravond steeds één baan gereserveerd voor de lessen. De andere baan is voor vrij tennis beschikbaar.

Onze tennisbanen blijven open voor leden, mits wij de nodige voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Als bestuur rekenen we erop dat jullie je aan deze maatregelen houden. Wij volgen daarbij de landelijke richtlijnen. Als die veranderen, dan zullen wij dat ook weer volgen. Hou dus steeds de site in de gaten en ook de site van KNLTB met tips voor tennissers. De KNLTB heeft de recente maatregelen vertaald naar richtlijnen voor tennis via dit bericht. 

We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Clubhuis en kleedruimtes blijven gesloten. Ons clubhuis is wel toegankelijk, voor noodzakelijk toiletgebruik, maar ons verzoek is om hier terughoudend te gebruiken. 

Vrij tennissen (mits vooraf gereserveerd) en de trainingen op maandag kunnen doorgang vinden. Er worden géén wedstrijden meer georganiseerd. 

Nog even de overige belangrijkste richtlijnen:
 • Blijf thuis als jij of iemand in je directe omgeving klachten heeft, ook al lijken die nog onschuldig.
 • Voor alle tennisactiviteiten gelden de beschermingsmaatregelen die inmiddels algemeen bekend zijn en hieronder nog even kort worden samengevat. 
 • Terras, kantine en kleedkamers zijn gesloten. Hou hier rekening mee. Kleed je thuis om. Ga thuis nog even naar toilet voor je gaat tennissen. Ontsmet toilet voor én na gebruik (wij zetten ontsmettingsmiddelen neer). De douches zijn voorlopig buiten gebruik.
 • Op het terras staan de stoelen op 1,5 meter afstand. Laat deze stoelen op hun plek staan.

Regels voor (vrij) tennissen (zie ook bijgaande infographic van KNLTB):

 • De sleutel hangt in het bekende kastje. Wees bewust dat deze door meerdere handen gaat. Trek dus liefst handschoenen aan.
 • Vrij tennissen is toegestaan, mits spelers onderling de 1,5 meter afstand houden. Voor vrij tennissen altijd vooraf een baan reserveren. Zie ook het bericht https://www.tcvh.nl/baan_reserveren. Je kunt vooraf reserveren via de app (KNLTB Clubapp -> Spelen -> Baan reserveren) of de website (inloggen op Mijn Club en baan reserveren).
 • Houd elkaar alert op de voorzorgsmaatregelen. 
 • Publiek en toeschouwers zijn niet toegestaan. Blijf dus ook niet "hangen" na de wedstrijd.
 • Hou 1,5 meter afstand aan. Ook op de baan, en zeker ook daarbuiten! Geen handen schudden. Geen high fives. Niet samen op een bankje zitten. Wissel van helft met de klok mee zodat je niet langs elkaar hoeft te lopen. Niet samen reizen. Allemaal tips bedoeld om elkaar ruimte te bieden om de anderhalve meter ook te respecteren.
 • Gebruik eigen materiaal. Eigen racket. Eigen ballen (markeren!). Neem eventueel eigen drinken mee naar de baan. En als het kan ook eigen handschoentjes. Wij leggen een paar dozen neer, maar die zijn altijd net op als jij ze nodig hebt...
 • Was je handen voor en het spelen, nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct weg.
 • Gebruik de ontsmettingsmiddelen. Denk aan scoreborden, deurklinken, maar ook handvaten bij banen vegen (handschoentjes aan)

Last but not least: deel het plezier! Tennissen is een relatief veilige sportvorm. Maak mensen om je heen enthousiast om te komen tennissen en lid te worden. Zie voor het aanbod onze site onder Lidmaatschap.

Vragen of onduidelijkheden? Neem contact op met één van de bestuursleden of mail [email protected]

Veel plezier! Blijf opletten, voor jezelf en voor elkaar!
201214 sport-specifieke-richtlijnen-tennis-en-padel-fase-9.pdf

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 344 651 200

TC Varik-Heesselt

Gerestraat 1 A
4063 CN Heesselt