Ball La Playa: zon, zand en zweet

12 juni 2022


Een nieuw evenement is geboren in de dorpen Varik en Heesselt. Ball La Playa maakt zijn naam meer dan waar en brengt mensen onder zomerse omstandigheden aan het tennissen, voetballen en volleyballen. Behendigheidsspellen, snelheidsmeters, ballenkanonnen en een heuse beachcompetitie maken Ball La Playa tot een sport- en beweegfeest voor alle leeftijden.

Foto's van het evement zijn te vinden in dit online album. Met dank aan Esmee Crajé, fotograaf.

Een warme zomermiddag, wapperende vlaggen, lonkende strandvelden waar de netten klaar hangen, een zwoel muziekje en het klinken van de eerste bierglazen. De teams staan klaar voor de aftrap van Ball La Playa. Een middag vol sport en spel met als kloppend hart een beachcompetitie georganiseerd door de lokale volleybalvereniging Waalkanters, voetbalvereniging DSS’14 en tennisclub Varik-Heesselt.

Ball La Playa  is een middag vol  sportieve én gezellige activiteiten, bedoeld voor alle inwoners van Varik, Heesselt én omringende dorpen. Je hoeft nergens lid van te zijn om deel te nemen. En ook je leeftijd of sportieve aanleg doen er niet toe: iedereen is welkom. Op de tennisbanen kon je een proeven aan het tennisspel of het opnemen tegen het ballenkanon. Bij voetbal en volleybal stonden de vaardigheden voorop met mikpunten, snelheidsmeters en parcoursen.

De blikvanger van Ball La Playa is de beachcompetitie. De hele middag strijden de teams met elkaar tijdens partijen beachtennis, beachvoetbal en beachvolleybal. Vooral het beachvoetbal blijkt een stevige opgave voor alle teams in de volle zon. Maar gelukkig lonkt het terras en de verkoelende drankjes bij de geur van vers gebakken hamburgers.

“Het is een nieuwe activiteit” volgens Kim Bron, organisator van tennisclub Varik-Heessselt “Meer mensen meer in beweging krijgen is altijd een mooi doel. En wat is er dan mooier dan dat je al die sporten in verschillende varianten kunt uitproberen.”

“Via Ball La Playa is het ons gelukt ons jaarlijkse beachvolleybal-toernooi weer te organiseren. Als kleine vereniging kunnen we dat niet alleen” zegt Koen Dibbets, organisator namens volleybalvereniging Waalkanters “

“Heerlijk om al die rennende kinderen te zien genieten van het buiten sporten” Patricia van Kranenburg, jeugd bestuurlid bij DSS’14 tekent breed lachend de deelnemerskaarten af van een groep kinderen die daarna zich collectief op de pannakooi stort.  

En de uitslag? Een gelegenheidsteam van lokale broers wist de ervaren cracks van volleybalvereniging Waalkanters in een zinderende finale te verslaan. Wat volgde was nog een lange evaluatie aan de bar. Duidelijk voor alle deelnemers: Ball La Playa is een blijvertje!

Ball La Playa wordt georganiseerd als een samenwerking van voetbalvereniging DSS’14, volleybalvereniging Waalkanters en Tennisclub Varik-Heesselt als onderdeel van het Sportakkoord West Betuwe. Gemeente West-Betuwe werkt daarin samen met lokale sportorganisaties om méér mensen méér in beweging te krijgen in onze gemeente en ondersteunt hun projectplannen. Welzijn West Betuwe helpt mee in de organisatie en stelde meerdere attributen beschikbaar waaronder de pannakooi en koersbalveld voor ouderen. 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 344 651 200

TC Varik-Heesselt

Gerestraat 1 A
4063 CN Heesselt

KVK-nummer

40156710