Onderlinge competitie 2024

18 maart 2024


Na het grote succes afgelopen jaren organiseren we ook dit jaar weer de onderlinge competitie. En nu natuurlijk op onze nieuwe banen, dus wat is een betere mogelijkheid om aan de ondergrond te wennen, dan meedoen in onze onderlinge competitie? Aanmelding is mogelijk tot en met vrijdag 12 april via het speciale aanmeldformulier (inmiddels gesloten). Wil je daarna toch nog graag meedoen, meld je dan bij de wedstrijdleiding, dan proberen we je alsnog in te plannen.
 
De eerste wedstrijdronde wordt gespeeld op zaterdag 20 april. Die dag is vanaf 16.00 uur de officiële opening, maar dan heeft iedereen de kans om alvast de ondergrond uitgeprobeerd te hebben. Iedereen? Ja, want we houden ook speelruimte vrij voor mensen die niet meedoen aan de onderlinge competitie. 
 
Na het sluiten van de inschrijvingen, wordt iedere deelnemer toegevoegd in een speciale Whatsappgroep, waarin we snel met jullie kunnen communiceren. Je krijgt dan ook de link naar het online beschikbaarheidsschema.  Iedere deelnemer kan onbeperkt verhinderingen doorgeven voor nog niet geplande rondes in het online beschikbaarheidschema. Ingeplande wedstrijdrondes worden op onze site gepubliceerd en dat schema is ook leidend. Via de aparte Whatsapp groep worden mededelingen en oproepen vanuit de competitieleiding gecommuniceerd. Ook uitslagen en tussenstanden worden in hetzelfde online schema gepubliceerd (let op de drie tabbladen). Speeldagen worden in fasen van een aantal weken ingepland. Voor ieder planningsfase krijg je een oproep om je beschikbaarhied bij te werken zodat we zo min mogelijk herplanningen nodig hebben. Bij voldoende animo spelen we in de zomer door. De onderlinge competitie sluiten we af kort voor ons toernooi. 
 
Wij roepen alle 17+ leden op ongeacht leeftijd, speelsterkte of ervaring om mee te doen aan onze onderlinge competitie. Niet-leden die toch graag willen deelnemen, krijgen een speciaal aanbod om zich direct ook in te schrijven als competitielid. Dit lidmaatschap is geldig vanaf de eerste speelronde (20 april) tot het einde van de competitie begin september. 
 
Ten opzichte van voorgaande edities zijn er geen grote wijzigingen in de opzet:
 • We spelen op de donderdagavonden en om de vier/vijf weken plannen we ook een speelzondag in. 
 • De indeling werd voorheen op basis van loting bepaald. Dit jaar gaan we de beschikbare spelers bewuster matchen in de hoop dat er voor iedereen verrassende en uitdagende wedstrijden ontstaan. Wel blijven we er naar streven dat je steeds met een andere dubbelpartner speelt. 
 • De competitiecommissie bestaat dit jaar uit Michiel van het Hoofd, Rian van Arkel en Freek van 't Ooster
 • Voor "gelegenheidsdeelnemers" die speciaal lid willen worden om deel te kunnen nemen aan de onderlinge competitie, hebben we een zgn "competitielidmaatschap" mogelijk gemaakt. Zie onder Lidmaatschap
 • Iedereen schrijft zich individueel in. We vragen een bijdrage van EUR 5 per deelnemer voor tennisballen en prijzen. Inschrijving staat alleen open voor senior leden van Tennisclub Varik-Heesselt en uiteraard voor onze competitieleden.
 • We spelen in dubbels met iedere keer wisselende samenstelling. De dubbels worden ingepland door de competitieleiding per wedstrijdronde. Je speelt dus steeds met een ander, maar ook zo veel mogelijk tegen andere tegenstanders. Je hoeft dus niet zelf naar een partner te zoeken. Mannen en vrouwen van alle leeftijdcategorieën en speelsterkten worden gemengd. De competitieleider streeft naar leuke partijen voor alle deelnemers.
 • Er wordt gespeeld in de samenstellingen HerenDubbel, DamesDubbel of GemengdDubbel. Normaal gesproken speelt iedereen maximaal 1 wedstrijd per speeldag/ronde. Uitzondering vormen spelers die zeer beperkt beschikbaar zijn. Deze kunnen ook voor twee wedstrijden op één speeldag worden ingedeeld.
 • Ook dit jaar gaan we een aantal wedstrijden Enkelspel (HerenEnkel, DamesEnkel) indelen voor deelnemers die dat aangeven bij aanmelding. Dit is dus zeker niet verplicht en het vormt ook geen aparte categorie. Punten in enkelspel tellen gewoon mee in je gemiddelde ranking.
 • De wedstrijden duren 60 minuten precies, met daartussen 10 minuten voor afronden vorige wedstrijd, vegen/slepen en inspelen. We spelen volgens standaard tennistelling in sets. Bij gelijke stand (6-6) wordt de set uitgespeeld via een standaard tie-break (tot 7 punten, min 2 punten verschil). Na het tijdsignaal mag de laatste game nog worden uitgespeeld, met dien verstande dat bij 40-40 ("deuce") om het winnende punt wordt gespeeld. Wie dat punt wint, wint de game (ook als er geen twee punten verschil is). 
 • Iedere gewonnen, voltooide set levert 3 punten. Voor de onvoltooide set krijgt de partij die voor staat 2 punten. Staat het gelijk in games, dan krijgt iedere partij 1 punt voor die set. De dubbelpartners krijgen ieder dezelfde hoeveelheid punten toegekend voor de wedstrijd die ze samen hebben gespeeld.
 • Iedereen verzamelt individueel punten op grond van de behaalde resultaten. Na iedere ronde wordt een tussenstand gepubliceerd via de website. De punten worden omgerekend naar gemiddelde score per wedstrijd, zodat ook mensen kunnen meedoen, die minder wedstrijden kunnen spelen. Voor het kampioenschap geldt wel een ondergrens van minimaal 6 gespeelde wedstrijden. 
 • De persoon met de hoogste score wordt gekroond tot clubkampioen in 2 categorieën: Heren en Dames 
 • De speelschema's worden in fases gemaakt. Voordat de nieuwe schema's worden gemaakt, krijgt iedereen gelegenheid zijn beschikbaarheid bij te werken en verhinderingen door te geven. Daar houdt de competitieleider zoveel mogelijk rekening mee. Nadat wedstrijden ingepland zijn, kunnen verhinderingen alleen nog via de app doorgegeven worden aan de competitieleiders en moet er sprake zijn van zwaarwegende redenen.
 • We spelen op vaste speeldagen, voornamelijk op donderdagavond en af en toe op de zondag. Iedere keer zijn er 5-6 wedstrijden gepland op beide banen. Op donderdag van 19.00-20.00 uur / 20.10-21.10 uur / 21.20-22.20 uur. Op zondag wordt dit per keer ingedeeld.
 • Op iedere speelavond, -middag of -ochtend is ook de kantine en het terras geopend,. Dus kom ook gezellig kijken naar de wedstrijden. 
 • Tijdens de competitie worden beide banen gebruikt en gereserveerd voor de competitie en is vrij tennis dus niet mogelijk. 
 • De competitie wordt afgerond op eind augustus / begin september, waarin de uiteindelijke clubkampioenen worden bepaald en gekroond, zowel bij de heren als de dames. 
 • Bij discussies beslist de competitiecommissie. 
 • Inschrijving is geopend tot  vrijdag 12 april, daarna alleen nog na toestemming competitieleiding. 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 344 651 200

TC Varik-Heesselt

Gerestraat 1 A
4063 CN Heesselt

KVK-nummer

40156710